Den här datorn, eller bara Dator som den heter i vissa Windowsversioner, ger bekväm tillgång till alla hårddiskar, flyttbara enheter och nätverksrelaterade platser, samt i Windows 10 också en hel del viktiga mappar.

Men det går faktiskt att förbättra den ytterligare och göra den till ett nav för din Windowsverksamhet genom att placera ytterligare genvägar i den. På så sätt kan du komma åt det du vill enkelt och snabbt. Och dessutom: varför inte utnyttja det till att rensa lite på skrivbordet och placera de genvägar du verkligen behöver i Den här datorn i stället?

Rensa 1
Datornav. Den här datorn kan bli en bekväm och snygg samlingsplats för allt du behöver i Windows. Att fixa det är heller inte särskilt svårt.

Så här gör du i fyra enkla steg:

1. Öppna Utforskaren och navigera till mappen C:\Användare\Ditt användarnamn\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Network Shortcuts.

2. Kopiera eller flytta därefter önskade programgenvägar till mappen.

3. Högerklicka på önskad mapp och dra den till Network Shortcuts-mappen. Välj Skapa genvägar här.

4. Slutligen kan du göra likadant med nätverksenheter, som exempelvis en NAS. Höger-klicka på enheten, dra den till mappen och välj Skapa genvägar här. Allt finns sedan lätt åtkomligt i Dator/Den här datorn.

Microsoft Windows 10 Home Sve Pris vid test: 1181 kr.

Bästa pris just nu: 1090 kr