Använder du bara Gmail (www.gmail.com) för att skicka och ta emot mejl? I så fall utnyttjar du inte programmet till max. Googles populära e-postprogram innehåller nämligen massor med smarta funktioner, och för att få maximal nytta kan du koppla ihop Gmail med andra tjänster.

Det är viktigt att komma ihåg att ju mer du integrerar olika tjänster på nätet, desto mer avslöjar du om dig själv. Den här informationen använder Google bland annat för att skräddarsy din reklam. Huruvida det här känns obehagligt eller problemfritt, är förstås en fråga som var och en själv måste avgöra.

I den här artikeln har vi samlat 66 tips som ger dig maximal nytta av Gmail – oavsett om du använder datorn, mobiltelefonen eller surfplattan.

Här hittar du Gmails inställningar

I webbgränssnittet når du Gmails inställningsmeny genom att klicka på kugghjulsikonen uppe till höger. Välj Inställningar och klicka på rätt flik.

I Gmail-appen finns en menyknappen uppe till vänster. Bläddra ned till Inställningar så kan du peka på Allmänna inställningar för hela appen eller på din mejladress för att styra ditt konto. I många lägen finns också en inställningsmeny till höger. Den ser ut som tre punkter.

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel
Tid: 15 min

Det här behöver du:

  • En internetuppkopplad dator, smartphone eller surfplatta.

Det här lär du dig:

  • Hur du använder Gmail mer effektivt och drar nytta av de flesta av dess smarta funktioner och tillägg.