Google är världens mest använda sökmotor och chansen är väl stor att du också använder den regelbundet. Men visste du att Google inte bara kan användas för sökning, utan att det också har stoppats in många roliga och användbara funktioner?

Det finns en hel del sådana, men vi ska koncentrera oss på spel denna gång. För även den mest seriösa datoranvändare måste väl erkänna att någon gång ibland blir det avkoppling med ett spel, även om det så bara är ett parti patiens? Google har gömt några riktiga gamla klassiker som kan nås direkt från sök­rutan. Så håll till godo med ett gäng tips som inte är ett dugg nyttiga!

Google är inte bara sökning

Breakout

1. BREAKOUT. Använd Googles vanliga sökfält och skriv atari breakout. Klicka på den första träffen. Nu kan du spela klassiska Breakout direkt i din webbläsare. Kontrollen är simpel: flytta helt enket plattan nedtill med musen eller med piltangenterna.

Pacman

2. PACMAN. Ett om möjligt ännu mer klassiskt spel är Pacman. Sök efter pacman doodle och klicka på träffen Pacman Doodle – Google. Spela med piltangenterna, käka prickar och undvik monstren så gott du kan. Efter bara några nivåer blir det rejält utmanande.

Zerg rush

3. ZERG RUSH. Ett riktigt knäppt och svårt spel är Zerg Rush. Sök efter zerg rush och spelet startar omedelbart. Sidan tas över av en massa små o:n och du måste snabbt klicka på dem innan de förstör dina sökresultat.

Roll

4. ROLL. Vi avslutar med något som inte är ett spel Sök efter barrel roll och hela sidan gör en roll. Du kan också prova med tilt. Det finns fler ”påskägg” i Googles sökmotor – kan du hitta dem?