Hide My Ass! Pro VPN

Hide My Ass! Pro VPN

Servrar överallt

En av de mest populära vpn-tjänterna är en med ett namn som inte direkt känns betryggande, men faktum är att det är en tekniskt kompetent tjänst med ett gott rykte. För att komma igång måste du skapa ett konto på leverantörens webbsida där dina uppgifter registreras. Det går även att registrera med sitt Facebook-konto, men vi vet inte riktigt hur anonymt det känns att göra det.

När du är registrerad laddar du hem en klient och klickar igång. Programmet är bökigt att installera. Det kräver .net framework som tar en mindre evighet att ladda hem och installera om du inte redan har det, och beroende på vilken version av Windows du kör så kan det hända att den tror att installationsfilen för klienten är ett skadligt program.

En av Hide My Ass VPN:s styrkor är en stor mängd servrar i hela världen. Vill du surfa anonymt i eller till Albanien, Zimbawe, Paraguay, Iran, Mongoliet, Djibouti eller Grönland? Det finns servrar till det, och givetvis många servrar i USA, Europa och Asien också.

Hide My Ass! Pro VPN

Att få bra hastighet visar sig dock vara svårt, vi testar samtliga på listan för USA-servrar, men kommer aldrig upp i någon övertygande bandbredd. Det finns en funktion som låter oss snabbtesta svarstid och jämföra servrarna, men inte heller då lyckas vi hitta någon bra i USA.

Av de amerikanska servrar som ger oss någorlunda hastighet var det ingen som klarade av att undvika Netflix vpn-blockering. Och vad kvaliteten blivit om vi lyckats är svårt att säga. Youtube-videor buffrade rejält, medan vissa andra webbvideor flöt på bra.

Klienten har ett par intressanta funktioner. Du kan låsa specifika program till att bara funka om du kör vpn, så att de inte går att starta utan och avslutas när anslutningen bryts. En annan intressant funktion är möjligheten att snabbt byta ip-adress, med ett enkelt klick eller hoppa till ny med jämna mellanrum automatiskt.

Fakta Hide My Ass! Pro VPN

Kontakt: www.hidemyass.com
Plattformar: Windows XP, OSX 10.5, IOS 5, Android 4.0 eller nyare, samt Linux
Betalningssätt: Kreditkort, Paypal, Bitcoin, banköverföring
Maximalt antal enheter: 2
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Ja/Ja/Ja
Servrar i övriga länder (antal): Över 190 länder
Övriga funktioner: Låsning av enskilda program, automatiskt serverbyte
Pris: 11,52 USD/mån, 78,60 USD/år

Prestanda

Inom Sverige: 114,26 Mbit/s, 3 ms
Till USA: 8,23 Mbit/s, 109 ms

plus

Väldigt många servrar i många länder
Redigt, tydligt gränssnitt

minus

Låg hastighet
Få extra funktioner
Otympligt att installera

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10