Tunnelbear

Precis som i fallet med pc-versionen, så är Tunnelbear för mobilen en av de mest avskalade vpn-tjänsterna du kan hitta. Hela appens interface är touchbaserat och du sveper fram och tillbaka över en karta för att hitta de länder du vill skapa din tunnel mot.

Tjänsten finns både som betald och gratis, där sistnämnda räcker för snabbkoll av mailen och kanske lite Facebook. En begränsning på 500 MB per månad finns nämligen, vilket gör att Tunnelbear inte är att rekommendera om du vill kolla på exempelvis Youtube.

björn

Om du inte vill svepa fram och tillbaka över världskartan så kan du även välja land i en diskret meny längst ner på skärmen. Här dyker en rad olika länder upp, bland annat Tyskland, Kina och USA, och med ett snabbt klick är anslutningen upprättad.

Tunnelbear presterar också bra, och vi behöver varken köa eller gå igenom långa installationsprocesser – allt som behövs är ett konto som du skapar första gången appen startar. Och om de 500MB som ingår skulle ta slut behöver du köpa ett abonnemang på antingen månads- eller årsbasis.

Fakta Tunnelbear

Kontakt: https://www.tunnelbear.com
Plattformar: Android 4.0.1, IOS 7 eller nyare
Betalningssätt: Kreditkort
Maximalt antal enheter: 5
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Ja/Ja/Ja
Servrar i övriga länder (antal): Okänt
Övriga funktioner: Inga
Pris: Gratis eller 7,99 USD/månad, 49,99 USD/år

Prestanda
Inom Sverige:
8,21 Mbit/s
Till USA: 11,37 Mbit/s

plus

Enkelt och lekfullt gränssnitt
Går snabbt att komma igång
Inga begränsningar funktionsmässigt i gratisversionen

minus

Snålt med surf

Betyg 7 av 10