Windscribe

Windscribe är en bra tjänst som hade kunnat vara så mycket bättre. Anledningen är brist på funktionalitet, snålt med servrar och länder och en relativt låg hastighet sett till mervärdet. Dessutom samt det faktum att du behöver ha premiumversionen för att kunna nyttja tjänsten på Android.

På den positiva sidan är mängden data som följer med den gratisversion som vi testat – 2 GB kontra 10 GB. Vill du kunna utnyttja den högre gratispotten så behöver du bekräfta din e-post, vilket inte är någon större uppoffring enligt oss. Och om det inte räcker så går det att gå oändligt med surf för 90 dollar per år.

wind

Däremot är gränssnittet superenkelt, bland annat då Windscribe bara är en vpn och inget annat, och allt som krävs är att du trycker på den gigantiska knappen mitt på skärmen. Vill du därefter välja land och server så görs detta precis under startknappen. Det finns åtta länder att välja mellan – bland annat USA, Kanada, Tyskland och Hongkong, och det är bara de nordamerikanska länderna som har flera servrar att välja mellan.

Hastigheten i sig klockar in på 10,91 mbit/s ner och 4,46 mbit/s upp när USA är valt som land. Sverige går inte att välja. Om tjänsten hade funnits gratis på Android hade vi kunnat acceptera detta.

Kort sagt är Windscribe för dig som bara vill surfa anonymt och inget annat.

Fakta Windscribe

Kontakt: https://windscribe.com/
Plattformar: Android 4.0.3 (endast premium), IOS 8 eller nyare
Betalningssätt: Kreditkort, Bitcoin, Paypal, Paymentwall
Maximalt antal enheter: 1 enhet (obegränsat med premium)
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Ja/Ja/Ja
Servrar i övriga länder (antal): Okänt
Övriga funktioner: Nej
Pris: 9 USD/månad, 90 USD/år

Prestanda
Inom Sverige:
Okänt
Till USA: 10,91 Mbit/s

plus

Enkelt gränssnitt
Generöst med surf

minus

Få mervärdesfunktioner
Android kräver premium

Betyg 5 av 10