Hoppa direkt till:

Test av kostnadsfria VPN-tjänster för dator
Test av betalda VPN-tjänster för dator

 

 

VPN – en nödvändighet

En bra VPN-tjänst börjar bli en nödvändighet. Med en sådan kan du inte bara surfa anonymt utan att oroa dig för att någon snokar reda på vad du har för dig – du kan även få ut mer av dina streamingtjänster, komma åt SVT Play under solsemestern, kolla på exempelvis NHL.tv (och därmed spara hundralappar i månaden), och besöka sajter som av någon anledning inte går att komma åt. Det sistnämnda blev ju som bekant högaktuellt efter domen som tvingar internetleverantörer att blockera The Pirate Bay.

I denna artikel går vi igenom de bästa vpn-tjänsterna för mobilen, de bästa kostnadsfria VPN-tjänsterna för datorn och de bästa betalda VPN-tjänsterna för datorn. Vi har hårdtestat mängder av varianter på flera olika sätt, och betygsatt utifrån hur stabila de är. 


 

Cyberghost VPN 6

Cyberghost har en app till IOS och Android som ger ett väldigt rent intryck. Du behöver inte ens ett inlogg för att komma igång – allt som krävs är att svepa åt höger för att välja den tjänst du är ute efter. Den är också gratis till viss del, och fungerar mer än väl om du inte vill betala.

Genom att svepa hela vägen till höger så kommer du till en ”get started”-knapp. Det är här du väljer vilket land du vill koppla upp dig mot, om du vill gömma reklam (gäller bara premium), vilken server du önskar surfa med. Det hela är mycket flexibelt och det tar inte många minuter innan vi är igång.

ghost

Faktum är att Cyberghost fungerar smidigare på mobilen än på desktop, vilket uppskattas. När vi vill skydda oss i vårt mobilsurfande så ska det gå snabbt och enkelt att komma igång – något företaget klarar med bravur.

Även hastigheten på surfen är helt klart godkänd. Vi klockar in strax under 7 mbit/s vilket räcker gott och väl för lite strösurfande. Om vi ska använda oss av Youtube går det dock en aningen segare, då högupplösta videor kräver en hel del buffrande på så pass låga hastigheter. Vill du få högre hastighet, då är det premium som gäller.

Tack vare det smidiga gränssnittet går det därför att bortse ifrån visst lagg och enkelheten höjer betyget ett snäpp.

Fakta Cyberghost VPN 6

Kontakt: http://www.cyberghostvpn.com
Plattformar: Android 6.0, IOS 7 eller nyare
Betalningssätt: Kreditkort, Paypal, Wire Transfer
Maximalt antal enheter: 1 (går att köpa för 5 enheter)
Servrar i Sverige/USA/Storbritannien: Ja/Ja/Ja
Servrar i övriga länder (antal): Olika antal beroende på länder
Övriga funktioner: Surfskydd, spårningsblockering, extra hastighet (premium), reklamblockerare, komprimering av webbinnehåll
Pris: Gratis, eller 500 kronor för ett års premium

Prestanda
Inom Sverige: 6,89 Mbit/s
Till USA: 8,23 Mbit/s

plus

Det går snabbt att komma igång
Gränssnittet är lätt att överskåda
Vettig prissättning

minus

Stundtals seg surf

Betyg 9 av 10