Microsoft Onenote är av någon anledning lite bortglömt, men det är ett riktigt kraftfullt verktyg som det är värt att prova. Det är utmärkt för snabba anteckningar och för att skriva texter där du inte behöver alla Words funktioner. Du kan även använda molnlagringen för att göra dina anteckningar tillgängliga från flera enheter.

Onenote är dessutom det enda program i Microsoft Office som är helt gratis. Det är bara att ladda ned och installera från www.onenote.com/download.
Om du använder Windows 10 finns det redan installerat, men då i form av en app som saknar den funktion vi ska visa här, nämligen att lösenordsskydda dina anteckningar.

Den funktionen finns nämligen bara i skrivbordsversionen av Onenote och kan vara väldigt värdefull för att hålla dina privata saker privata och skydda de anteckningar och annat som du sparat från obehörig insyn.
Har du Office installerat finns alltid skrivbordsversionen på plats.

Göm dina hemligheter i Onenote

Granska

1 Granska. Öppna programmet Microsoft Onenete som vanligt. Som du ser är anteckningarna hierarkiskt indelade i avsnitt. För att skydda en anteckning i Onenote med ett lösenord, väljer du helt enkelt önskat avsnitt, klickar på Granska och sedan på Lösenord.
 

Lösenord

2 Lösenord. En ny panel dyker nu upp till höger på skärmen. Klicka på Ange lösenord. Nu kan du skriva in önskat lösenord och bekräfta det. Avsnittet förblir visserligen öppet, men det låses automatiskt om du inte använder det på några minuter.

Låsning

3 Låsning. Om du inte vill vänta på den automatiska låsningen kan du låsa det själv. Det gör du genom att klicka på Lås alla eller genom att använda tangentbordsgenvägen Ctrl + Alt + L. Panelen Lösenordsskydd kan du stänga om du tycker den är i vägen.

Lås upp

4 Lås upp. För att öppna ett låst avsnitt behöver du bara klicka på det och ange lösenordet. Se med andra ord till att inte glömma det! Avsnittet är lösenordsskyddat även om du öppnar det i Windows 10-appen. Du kan ge olika avsnitt olika lösenord om du vill.

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel
Tid: 15 minuter
Det här lär du dig:

  • Att lösenordsskydda anteckningar i Onenote.

Det här behöver du:

  • Microsoft Onenote