Surfplattor som växer och pc-plattor som blir allt mer mångsidiga har gett den klassiska bärbara datorn konkurrens. Men trots produkter som Ipad Pro eller surfplattor som försöker vara en blandning av både plattor och laptop, är det fortfarande ett måste för de flesta att ha en bra bärbar dator.

Missa inte: 6 billiga men imponerande routrar – vinnaren kostar inte ens 400 kronor!

Här har vi samlat 11 tester för dig som är på jakt efter en ny dator. En del av datorerna i detta test går att omvandla till surfplattor, andra är mer traditionella i utförandet.

Angivna priser gäller för testad modell, allt som oftast finns datorerna också i både billigare och dyrare konfigurationer. 

HP Elitebook Folio

hp

Många pc-tillverkare försöker konkurrera med Apples Macbook, men få lyckas lika bra som HP. Deras Elitebook Folio är en elegent och smidig bärbar dator, som klarar av att placeras bredvid en Macbook utan att skämmas.

Dessutom får du riktigt bra batteritid, och bra prestanda – särskilt med tanke på hur tunn och lätt den är. För dig som bryr dig om ljud kommer Elitebook Folio även levererad med en bra mikrofon och klart godkända högtalare.

Dessvärre gör designen att datorn inte har tillräckligt många externa portar, något som känns trist. Och priset är lite väl saftigt. För 18 000 kronor förväntar vi oss trots allt en i det närmaste perfekt bärbar dator.

Läs hela testet här!

Fakta HP Elitebook Folio

Tillverkare: HP
Funktion: Bärbar datorBra val
Processor: Intel Core m5-6Y54, 1,52 GHz dual core
Grafik: Intel HD Graphics 515
Minne: 8 GB ddr4
Lagring: 128 GB ssd
Bildskärm: 12,5 tum matt ips, 1920x1080 bildpunkter
Webbkamera: 720p
Anslutningar: 2st Thunderbolt 3, headset
Trådlöst: 802.11a/b/g/n/ac, bluetooth 4.2
Operativsystem: Windows 10 Pro
Övrigt: TPM
Batteritid: 3h 35min (hög belastning), 14h 20min (låg belastning)
Storlek: 29,2 x 20,9 x 1,19 cm
Vikt: 970 g
Pris: 18 999 kr

Dustin
plus

Tunt, lätt och snyggt
Bra högtalare och mikrofoner
Goda prestanda
Bra batteritid

minus

Tveksam webbkamera
Få externa portar
Dyr

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10