Avast Free Antivirus

 

Avast Free Antivirus

Tjatiga Avast skyddar även mot spam

Till skillnad från många andra företag som erbjuder gratis antivirus är andra som till exempel Avast inte blyga med gratisversionen. Det är den största knappen mitt på hemsidan så fort vi surfat in på Avasts webb.

En enkel installation senare, där programmet bland annat per automatik väljer en svensk version, är vi uppe och rullar problemfritt.

Avast är ett funktionsfyllt program som bland annat erbjuder spam-filter till populära e-postklienter, möjlighet att skapa en räddningsskiva, säker sparning av lösenord och annat smått och gott.

Gränssnittet är lite rörigt och det är inte alltid helt enkelt att hitta rätt, eller tillbaka till dess startskärm. Avast hör också till de mer påträngande programmen när det gäller att tjata på sina användare om en uppgradering till betalversion av programmet.

Avast Free Antivirus

Virusskyddet får väl godkänt av AV-test, med enbart enstaka missar av så kallade nolldagsvirus. Programmet har även hyfsat låg påverkan på datorns prestanda och lär inte sega ner systemet annat än vid enstaka tillfällen vid aktiv virusscanning.

Fakta Avast Free Antivirus

Funktioner utöver virussskydd: Skräppostfilter, surfskydd, vpn, räddningsdisk, lösenordshantering, spelläge
Svenskt gränssnitt: Ja
Systemkrav: Windows XP (sp3)/Vista/7/8/8.1/10

plus

Bra säkerhet
Många extra funktioner
Svenskt språkstöd

minus

Rörig navigering
Påträngande påminnelser om betaltjänst

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10