Avira Free Antivirus

PC för Alla Bäst i testAvira Free Antivirus

Vinnaren Avira ger bäst virusskydd

Precis som hos AVG är och Avast är gratis av Aviras det första vi ser på deras hemsida. Och Avira har god anledning att skylta med det.

Installation och konfiguration gick snabbt och smidigt och när det är klart möts vi av ett tydligt gränssnitt med intuitiv navigering och nära till alla funktioner och inställningar. Inställningar kan bli lite för tekniska för vissa användare, men det är tryggt att låta de vara och köra på standardinställningarna.

Avira har en egen mjukvarubrandvägg inbyggd, och den kompletterar Windows brandvägg med lite extra funktionalitet. Du kan skapa en räddningsdisk för när katastrofen verkligen varit framme. Avira har även fler gratis verktyg, men de är saker du laddar hem separat, och aktiverar i programmet.

Avira Free Antivirus

I gränssnittet tar funktioner som är utgråade och som du inte kan klicka på en hel del plats, till exempel spelläge och spam-filter. Det är Aviras subtila sätt att säga att du kanske borde uppgradera till deras betalversion.

För övrigt är programmet trivsamt diskret och stör oss inte. Virusskyddet från Avira hör enligt AV-test till de allra bästa i testet, med nära hundraprocentigt skydd, inga falsklarm (varning eller blockering av icke-virus av misstag) och minimal prestandapåverkan.

Fakta Avira Free Antivirus

Funktioner utöver virussskydd: Brandvägg, surfskydd, räddningsdisk
Svenskt gränssnitt: Nej
Systemkrav: Windows 7/8/8.1/10

plus

Utmärkt skydd
Minimal prestandapåverkan
Enkelt och lättnavigerat
Bra utbud av extrafunktioner

minus

Onödigt tekniskt språk i inställningarna
Alla funktioner ej installerade

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10