Comodo Antivirus Free 8

Comodo Antivirus Free 8

Tummen ned för Comodo - trots sandlådan

Comodo Antivirus Free 8 är ett lite märkligt program som erbjuder en hel del unika funktioner. Framförallt slår de ett slag för virtualisering, och du kan köra enskilda program eller ett helt skrivbord i en så kallad sandlåda som är säker mot hackingförsök.

Du får också verktyg som skärmtangentbord för att motverka så kallade keyloggers. Med tanke på att det redan finns i Windows och är bättre än någonsin från Windows 8 och framåt, så vet vi inte riktigt vad vi ska ha det till. Comodo installerar också en separat webbläsare baserad på Chrome fast med extra säkerhetsfunktioner.

Samtidigt som vi överöses med denna typ av funktioner som verkar vara designade för att tilltala den paranoide hör själva övervakningen och scanningen av virus till de mer tveksamma i testet, i klass med undermåliga Windows Defender. Programmet har dessutom en tendens att tro att saker som inte är skadliga är det.

Comodo Antivirus Free 8

Comodo ber om din e-postadress vid installation, men det går att skippa. Den vill också göra om din standardsökmotor till Yahoo, så var uppmärksam på det när du installerar och kryssa bort det valet. Annars är programmet enkelt och smidigt att använda, och en bra svensk språkprofil finns av välja vid installation. Vi stör oss dock på irriterande popup-reklam för Geekbuddy, en support-tjänst som kostar massor av pengar.

Fakta Comodo Antivirus Free 8

Funktioner utöver virussskydd: Egen säker webbläsare, dns-tjänst, skärmtangentbord, virtuellt skrivbord, spelläge, räddningsskiva mm
Svenskt gränssnitt: Ja
Systemkrav: Windows XP (sp2)/Vista/7/8/8.1/10

plus

Massor av funktioner
Svenskt språkstöd

minus

Undermåligt virusskydd
Hög prestandapåverkan
Krångligt att använda vissa funktioner
Mycket störande tjat om betalfunktioner

Betyg 4 av 10Betyg 4 av 10