I webbläsaren finns Facebooks personliga meddelanden inbyggda i gränssnittet. I telefonen är det däremot en egen app och där kan du efter den senaste uppdateringen göra personliga inställningar för dina vänner.

Missa inte: Därför är de nya Facebook-knapparna dömda att misslyckas

Du kan till exempel förse dem med smeknamn i stället för det namn de själva använder. Du kan välja en personlig färg för pratbubblorna i konversationen och du kan välja en emoji som du ofta använder, så att du kan skicka den till din vän med en enda knapptryckning.

Bara du och din vän ser dina ändringar. Det fungerar både med Android och Iphone, men se till att Messenger är uppdaterat till den senaste versionen.
 

Piffa upp dina meddelanden

 
1 STARTA. Öppna appen Messenger och klicka på den konversation du vill ändra. Det kan vara en personlig konversation eller en gruppkonversation. Klicka på den lilla i-symbolen som du hittar högst upp till höger.

Starta

2 SMEKNAMN. Klicka på Smeknamn om du vill lägga till ett sådant. Nu kan du klicka på antingen dig själv eller din motpart och sedan skriva in valfritt namn, som kommer att användas i stället för det vanliga.

Smeknamn

3 FÄRG. Klicka på Färg om du vill ändra denna. Nu kan du välja mellan fjorton andra färger i stället för den vanliga blå. Och det är alltså färgen på dina pratbubblor det handlar om.
 

Färg

4 EMOJI.. Klicka på Emoji om du vill lägga till en sådan. Nu kan du välja mellan en uppsjö figurer – rulla till höger för att hitta fler. Klicka på en, så läggs den till längst ned till höger i din konversation, där den snabbt kan nås.

Emoji

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel
Tid: 10 minuter
Det här behöver du:

  • Smart telefon med Facebook Messenger

Det här lär du dig:

  • Att lägga till personliga inställningar i Messenger