Ibland kan det vara väldigt användbart att se din Android-telefons skärm på datorn. Du kanske till exempel vill kunna ta skärmbilder på ett enkelt sätt, visa bilder på en större skärm eller bara ha koll på vad som händer på telefonskärmen medan du arbetar med datorn.

Om du dessutom kan använda datorns mus och tangentbord för att hantera telefonen är det förstås ytterligare en bonus. Då kan du sköta telefonen (eller plattan) helt och hållet utan att röra den.

De flesta appar för detta kräver att telefonen är rootad, vilket inte alla vill eller bör göra. Men om du har webbläsaren Chrome i datorn, räcker det med den. Ingenting behöver heller installeras i telefonen, vilket är bekvämt.

Däremot måste du installera tillägget Vysor i webbläsaren. Och Android-enheten måste vara sladdansluten via usb.

Sköt Android-telefonen via datorn

USB-felsökning

1 USB-felsökning. Börja med att gå till telefonens inställningar och rulla ned till Utvecklaralternativ. Klicka. Bocka för USB-felsökning, (Om Utvecklaralternativ inte visas, klicka på Om telefonen och sedan sju gånger på Version.)

Tillägg

2 Tilllägg. Starta Chrome, klicka på de tre strecken uppe till höger, välj Inställningar och klicka på Tillägg. Klicka på Hämta fler tillägg längst ned och sök efter vysor. Klicka på Lägg till och sedan på Lägg till app.

Anslut

3 Anslut. Koppla in Android-enhet med sladden och vänta medan Vysor APK installeras i sitt fönster. Det kan ta en stund. Om ingenting händer, dra ur sladden och försök igen. Så småningom ska du kunna se din telefonbild i fönstret.
 

Använd

4 Använd. Nu kan du parkera fönstret i något ledigt skärmhörn och ha ständig koll. Du kan dessutom sköta enheten med musen och till och med använda datorns tangentbord. Smidigt, eller hur?

Fakta

Svårighetsgrad: Medel
Tid: 15 minuter
Det här behöver du:

  • Android-enhet
  • Dator med webbläsaren Chrome

Det här lär du dig:

  • Att fjärrstyra din telefon via kabel.