Animationer ser trevliga ut när du navigerar runt i mobilen eller plattan, men de kan orsaka fördröjningar och sakta ner mer resurssvaga enheter. Har du den senaste värstingtelefonen är det inget problem, men om det handlar om en äldre telefon eller en lågprismodell med lite minne och svag processor kan det ha betydelse.

Då kan det vara värt att prova om prestanda blir bättre när animationerna inaktiveras.

  1. Gå till telefonens inställningar och rulla ned till Utvecklaralternativ. Beroende på telefon och Android-version kan detta val ibland gömma sig på olika ställen under olika namn, till exempel under Program.
  2. Om Utvecklaralternativ inte visas alls, vilket kan vara fallet för Android-versioner över 4, klicka först på Om telefonen och sedan sju gånger på Version.
  3. Rulla ned till de tre valen Skala, fönsteranimering, Skala, övergångsanimering och Längdskala för Animator (de kan heta lite annorlunda i din telefon, beroende på bra eller dålig översättning till svenska).
  4. Klicka på vart och ett av de tre animeringsalternativen i tur och ordning och stäng av dem.
  5. Kom ihåg att lämna Utvecklaralternativ påslaget för att hålla animationerna avstängda. Märker du ingen skillnad i telefonens funktion kan du slå på dem igen.
Sluta animera. Om din telefon är trött kan du kanske snabba upp den genom att stänga av lite klockor och visselpipor.
Sluta animera. Om din telefon är trött kan du kanske snabba upp den genom att stänga av lite klockor och visselpipor.