Norrköping eller New York? Stockholm eller Sankt Petersburg. Malmö eller Malaga? Oavsett vart du har tänkt resa kan det vara smart att hålla koll på kollektivtrafiken. Buss, spårvagn, tåg och tunnelbana är rejält mycket billigare än taxi – men problemet är förstås att det är svårt att navigera i nya städer.

Moovit dump

Moovit är en app som löser detta problem. Den samlar tidtabeller och linjekartor från kollektivtrafiken runt om i världen. I skrivande stund kan du använda appen i 850 städer i 60 länder. Den fungerar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Linköping plus Helsingfors, Tammerfors, Uleåborg, Jyväskylä och Kouvola. Du kan även använda den i de flesta europeiska och amerikanska storstäder. Hela listan finns på www.moovitapp.com/cities.

Lätt att använda

Moovit fungerar för alla smarta mobiltelefoner, och den är barnsligt enkel att använda. Skriv bara in den adress du vill åka till så föreslår Moovit nästa möjliga förbindelse. Eftersom appen använder telefonens gps-mottagare kan den se var du befinner dig och förslår en resa härifrån.

Om du vill kan du förstås även ändra avreseplatsen och tidpunkten. Du kan också välja att filtrera sökresultatet genom att exempelvis välja bort trafikslag som du inte gillar.

I vissa fall är det inte bara tidtabellen som visas utan även realtidsinformation. Du kan alltså exakt se när nästa buss eller tåg avgår – i realiteten.

Förutom den information som Moovit hämtar in från kollektivtrafikföretagen är det även en social app. Genom att slå på funktionen Liveresa kan du anonymt dela med dig av dina resedata, vilket hjälper andra att hitta de bästa resvägarna.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning