Vi har tidigare berättat om det hemliga schackspel som finns inbyggt både i Facebook på webben och i appen Facebook Messenger i din telefon.

Men schack är inte det enda spel du kan spela när du är online med dina vänner – det finns ett hemligt spel till i Facebook. Du kan nämligen spela basket. Detta spel kräver dock att du kastar bollen med ett finger på skärmen, så det fungerar inte i webbläsarversionen av Facebook. Du behöver med andra ord appen Facebook Messenger i din telefon.

Men det är ett kul sätt att fördriva tiden, kanske på bussen eller i väntrummet, eftersom det går fortare att spela än schack. Kontrollera att du har uppdaterat Facebook Messenger till den senaste versionen, eftersom spelet är ganska nytt.

1. Bjud in

När du har en konversation öppen med din vän, leta i din emoji-lista efter basketbollen. Den kan vara lite jobbig att hitta i den digra samlingen. Skicka den till din vän.

Bjud in

2. Starta

För att starta spelet, klicka på den skickade basketbollen, alltså den lite större som befinner sig uppe i korrespondensfältet. Ett nytt fönster öppnas med spelet.

Starta

3. Spela

Nu är målet att utmana din vän och det gäller att sätta så många bollar som möjligt i rad utan att missa. Du spelar genom att skicka iväg bollen mot korgen med fingret.

Spela

4. Vinn!

Det blir svårare för varje lyckad boll. Först är det bara bollens startposition som ändras, men efter tio träffar börjar även tavlan att röra sig, fortare och fortare. Må bäste man eller kvinna vinna!

Vinn!