Med sina funktioner för filmuppladdning och delning gör Facebook sitt bästa för att konkurrera med det videofokuserade Youtube. Men till skillnad från Youtube kan det sätt som Facebook organiserar sitt videoinnehåll på din tidslinje göra det svårt för dig att hitta en video som du redan har tittat på.

Ännu svårare att hitta en video som du tidigare har sett blir det om du inte kommer ihåg den exakta sida eller person som delade det. Lyckligtvis är det möjligt att lokalisera alla dina tidigare visade videoklipp i din egen aktivitetslogg. Det är inte alls svårt, men kan vara knepigt att hitta.

Däremot är det fortfarande inte perfekt, eftersom Facebook inte visar några tydliga videominiatyrer som Youtube gör. Förhoppningsvis kommer Facebook att fokusera ännu mer på videoinnehåll och rätta till detta.

Hitta dina filmer i fyra steg

1. Välj

Logga in på ditt Facebook-konto om du inte redan gjort det. Klicka på den lilla nedåtpilen längst upp till höger.

Välj

2. Logg

Klicka på Aktivitetslogg. Detta tar dig en sida som visar allt du gjort. Till vänster under Filter finns flera länkar med texten MER.

Logg

3. Utvidga

Klicka på den MER-länk som finns omedelbart under Kommentarer för att utvidga listan.

Utvidga

4. Visa

Välj Visade klipp. Du får nu en lista på alla videoklipp du sett, om än med nästan osynliga miniatyrer, och kan välja den film du vill se igen.

Visa