Alla som använder Facebook gör det förhoppningsvis med vetskapen att det kan inverka på privatlivet. Men det kan vara värt att kontrollera att det inte finns bilder på dig som du absolut inte vill att andra ska se.

Dina egna bilder styr du över själv och du kan bestämma vilka som ska ha rätt att se dem. Men om bilder av dig som är uppladdade av någon annan är inställda på offentlig visning eller att kunna ses av vänners vänner är det möjligt att massor av folk som inte är dina Facebook-vänner kan se dem. Så hur vet du vilka pinsamma bilder som kan vara synliga för icke-vänner? Gör så här:

  1. Gå till din aktivitetslogg genom att klicka på den triangelformade knappen i övre högra hörnet och välja Aktivitetslogg.
  2. I vänstra kolumnen, klicka på Foton och välj Foton på dig.
  3. På raden över bilderna, efter Delas med kan du nu välja mellan Offentligt, Vänners vänner och Vänner för att se vilka foton av dig som visas för vilka grupper av Facebook-användare. Detta förutsätter att du taggats i bilden eller inlägget. Finns det någon bild där ditt namn inte nämns kan du aldrig hitta den.
  4. Om en vän har laddat upp ett pinsamt foto av dig som är inställt att vara offentligt eller att visas för vänners vänner är din enda utväg att be honom eller henne att ändra inställningen till vänner eller att ta bort den helt och hållet. Om det handlar om en bildtagg kan du också avtagga dig själv. Det kan vara en långsam process att manuellt kontrollera alla bilder om du är en populär Facebook-figur, men det kanske kan vara värt besväret.
Kolla pinsamheter
Kolla pinsamheter. Det kanske kan vara värt att kontrollera om du figurerar på någon oönskad bild som alla kan se.