Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och andra Google-appar sparar dokument i Googles egna filformat som standard. Men det går att konvertera dem till format som kan användas i Microsoft Office. Det kräver att de laddas ned till din hårddisk, vilket du kan göra oavsett om du bara vill ha ett dokument eller hela ditt Google Dokument-bibliotek.

Även om du använder Google Drive för att synkronisera dina dokumentfiler till din dator är de gdoc-filer du ser i datorn bara länkar till Google Dokuments webbplats. Om du vill ladda ner dem som faktiska filer som du kan redigera med Microsoft Office, måste du gå igenom följande process.

Office
Om du vill kunna använda dina Google-dokument i Office måste de först hämtas till hårddisken.

1. Bege dig till Google Drive-sidan och logga in med ditt Google-konto.
2. Leta reda på det dokument som du vill hämta och markera det genom att klicka på det.
3. Du kan också hålla ned Ctrl-tangenten och klicka på flera filer för att markera flera dokument samtidigt.
4. Högerklicka på de markerade dokumenten eller klicka på menyknappen uppe till höger och välj Hämta. Din webbläsare kommer nu att ladda ner dokumenten i Microsoft Office-format: docx för dokument, xlsx för kalkylblad, pptx för presentationer och så vidare.
5. Om du har valt flera dokument laddar webbläsaren ned en enda zip-fil som innehåller de valda dokumenten i Office-format. Det går också att ladda ned ett dokument medan du har det öppet.