Brist på internminne är ett stort problem i våra Android-mobiler. Framför allt gäller det här lite billigare modeller och telefoner som har några år på nacken.

När minnet är slut betyder det bland annat det blir omöjligt att installera nya appar och att de appar du har kan få problem att fungera.

Det finns tyvärr ingen bra universallösning på problemet, men här är tio smarta knep som kan hjälpa dig att bättra på minnet. Observera att alla tips inte fungerar på alla mobiler. Även texterna i menyerna kan se lite annorlunda ut beroende på modell.

1. Köp rätt telefon

Billiga mobiler har ofta dåligt med lagringsutrymme. De har ofta så lite som 8 GB, och det äts snabbt upp av Android-systemet och de vanligaste apparna. Du bör alltså se till att den telefon du köper har minst 16 GB i lagringsutrymme – och helst mer.


Avinstallera

2. Rensa luren

Att telefonen blir överfull beror ofta på att vi installerar appar vi egentligen inte behöver. Att rensa dem är ett enkelt sätt att spara plats. Det gör du genom att välja Inställningar och sedan Appar (eller Programhanterare). Genom att peta på en app kan du välja Avinstallera.


3. Inaktivera apparna

Vissa förinstallerade appar går inte att ta bort. Däremot kan du spara plats om du väljer Avinstallera uppdateringar och Inaktivera.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning