Det är inte alla som uppskattar teknikens framsteg. Ta Bill Belichick, tränare för NFL-laget New England Patriots, som ett exempel. Under en presskonferens dömde han nämligen ut plattan under ett fem minuter långt brandtal.

NFL har under en tid experimenterat med att ersätta papper och penna på sidlinjen med just Microsofts surfplatta. Vissa gillar det, andra avskyr det. Bill Belichick kvalar tveklöst in i den sista kategorin.

Bill Belichick som vanligtvis är tystlåten blev så förbannad att han under fem minuter berättade hur mycket han avskyr plattan. Han berättade bland annat att han inte kan hantera dess problem längre och ämnar att gå tillbaka till papper och penna, skriver Business Insider.

”Som ni säkert märker så är jag klar med surfplattor”, sa Bill Belichick under en presskonferens under gårdagen. ”Det finns ingen textur. Jag har gett dem så mycket tid jag förmår. Jag klarar inte av det längre”.

Han har tidigare gett utlopp för sin ilska genom att slå sönder en Surface, något som kan ses i det här videoklippet.

Microsofts samarbete med NFL har dragits med problem ända sedan det inleddes under 2014. Många tränare har rapporterat att plattorna går ”offline” mitt under matcher och samtidigt envisas kommentatorerna med att kalla enheterna för ”Ipad” under sändningarna.

Kampanjen, som gått lös på 400 miljoner dollar, har blivit ett fullständigt fiasko och Bill Belichick är inte den enda som ratar Microsofts system. Bland annat har spelare setts slå surfplattor mitt under matcher och tränare har bytt till notebooks och andra hjälpmedel.

För den som är nyfiken på Bill Belichicks brandtal mot Surface, så går den att läsa i tweeten ovan.

Microsoft själva har gått ut och sagt följande om händelsen:

”Vi respekterar Bill Belichicks beslut, men står fast vid att Surface är pålitlig. Vi fortsätter att motta positiv feedback från tränare som använder plattan på sidlinjen samt från spelare och annan personal. Vi jobbar tätt med NFL för att lösa de problem som finns”.

Om NFL ämnar att byta till Ipad när kontraktet löpt ut framgår inte.