"Sluta tafsa på min dator, Microsoft" skrev vår konsumentredaktör Martin Appel i en krönika om problemet med Windows 10-uppdateringarna. Eftersom uppdateringarna inte går att stänga av kan de skapa stora problem när man exempelvis är på resa, eller vid andra opassande tillfällen.

Och han är inte ensam om problemet. Här vittnar några av våra läsare om deras problem med Windows 10-uppdateringarna.

"Jag blev utestängd från hotell-wifi:t"

Samma problem med uppdatering råkade jag ut för under en resa i Polen. Helt plötsligt gick det inte att komma ut på nätet eftersom nätverkskortet slutade fungera. Dessutom var det begränsad dataöverföring på hotellets fria wifi-nät, så trots att jag lyckades ordna drivrutinen till nätverkskortet var jag utestängd från hotellets surf i ett dygn.
Anders

"Uppdateringar stör lektionerna"

Bra att du tar upp detta! Om du visste vilka problem vi får ibland vid uppdateringar av våra kursdatorer inom Seniornet till och med under lektionstid! Det blir inte mycket kunskapsöverföring med dessa premisser. 
Christer

"Vem äger min dator?"

Tack för en bra artikel. Ibland undrar vem det är som äger datorn om man använder Windows. Ett sätt att återta kontroll över sin dator är att fimpa Windows och installera exempelvis Linux Mint med Cinnamon, som är lätt för Windows-användare att vänja sig vid. Då är en själv som bestämmer om och när en viss uppdatering ska installeras.
Henri 

"Jag blir galen"

Bra om uppdateringarna i Windows 10. Man kan bli galen. Häromdagen satt jag fyra timmar utan att kunna göra ett skvatt. Intrång! Härskarteknik! Ouppfostrat!
Staffan


"Förmynderi från Microsoft"

Man har hunnit bli ganska trött på Microsofts förmynderi under åren. Och det verkar bara bli värre. Det enda raka är väl att byta operativsystem? Då de flesta redan har Windows-datorer, känns det nog som ett stort och dyrt steg att byta till Mac. Återstår då Linux. 
Hans-Åke

"Kriminellt är det"

Det finns en sak till i sammanhanget som irriterar mig enormt. Meningen är ju att uppdateringar inte ska göras medan datorn används. Tyvärr verkar det som att Microsoft tror att om inget händer på datorn när jag tittar på exempelvis SVT Play. Jättekul att plötsligt få stopp och missa alltsammans, särskilt om det är live. Kriminellt är det!
Björn

"Kör Windows 7 på resor"

Tack för dina rader angående de påtvungna uppdateringar som även jag drabbats av. Tack vare användandet av en Windows 7-dator under mina resor har jag klarat mej utan problem.
Karl-Heinz

"Windows 10 är ett osäkert kort"

Tydligen är även Windows 10 ett osäkert kort, precis som XP, eftersom det ständigt måste till uppdateringar för att det ska bli "säkert". En vecka senare är det fortfarande osäkert och nya uppdateringar trycks in. Varför inte göra en säker produkt från början?
Zacharias


"Kostar mig tusenlappar"

Jag känner igen detta. Just nu har jag ingen kontakt med min server, skrivaren la av i förra uppdateringen och nu fungerar inte heller servern med musik och filmer till hemmabion eller den automatiska backupen. Vad trött jag är på det här. Har redan fått lov att köpa hjälp för tusen spänn i år och till veckan så blir det väl samma sak.

Microsoft består. Tålamodet hos användarna kommer och går.
Lennart