Om några timmar är det dags för Microsoft att presentera nya produkter på ett event i New York. I den här artikeln går vi igenom den senaste tidens rykten för att försöka lista ut vilka nyheter vi får se.

Besked om framtiden för Windows 10

Det står faktiskt ”kom och se vad som står på tur för Windows 10” på själva inbjudan till eventet, så det vore minst sagt konstigt om vi inte fick veta en del om kommande uppdateringar.

Inbjudan 26 oktober

Nästa stora uppdatering går under kodnamnet Redstone 2 och släpps troligtvis under första halvåret 2017. Sedan är det dags för en till lika stor uppdatering under det andra halvåret.

Förmodligen kommer Redstone 2 att bjuda på ett antal nya funktioner, samt finputsningar av redan existerande funktioner som Windows Hello, Cortana och Continuum. Men det är svårt att sia om det blir några stora överraskningar eller om det mestadels handlar om att förbättra operativsystemet.


Windows 10 Mobile och Surface Phone

Microsofts vd Satya Nadella har på sistone valt att återigen fokusera på traditionellt starka segment som datorer, vilket innebär att mindre resurser läggs på mobiltelefoni där företaget har svårt att hävda sig i den allt hårdare konkurrensen.

Det har under en längre tid ryktats om en ny mobiltelefon med namnet Surface Phone, men frågan är om vi överhuvudtaget får se fler mobiltelefoner från Microsofts sida. Kanske nöjer man sig med att samarbeta med företag som Acer och HP?

Lumia

Kanske kan emellertid ändå Microsoft väcka nytt liv i Windows 10 Mobile genom att göra det möjligt att köra traditionella Win32-program i en virtuell miljö. Här kan lösningar som HP Workspace komma väl till pass, kanske i kombination med lagring på molntjänsten Azure.