Utan tvekan är Google den sökmotor de flesta användare går till när de vill göra en snabb sökning efter idéer, nyckelord, bilder, ljud eller vad som helst.

Men mindre känt är att Google också kan söka efter en bild i stället för sökord. Anta att du har du en bild på din dator och du vill se om bilden redan används av webbplatser på nätet. Med Google kan du söka efter bilden med hjälp av bildfilen från datorn.

Googles funktion för omvänd bildsökning låter användarna att ladda upp bilder så att Google kan analysera bildfilen och ge resultat baserat på sökmotorns analys. Det finns tre olika sätt att göra detta och vi visar alla tre.: 

Olika sätt att söka med bilder

1. Bildsök

Använd din webbläsare och ta dig till Googles bildsök. Enklast är att skriva in vilket sökord som helst och sedan klicka på Bilder i sökresultatet. Nu kan du förstås också söka bilder med sökord.

Bildsök

2. Överför en bild

Klicka på kamerasymbolen och byt sedan till fliken Överför en bild. Använd knappen Bläddra och leta upp en bild på din hårddisk. Bilden laddas upp och Google visar bilder som ser ut som den.

Metod 1

3. Släpp en bild

Det finns ett kanske enklare sätt att göra samma sak. När du kommit till Googles bildsök enligt steg 1, öppna Utforskaren och leta reda på den bild på din hårddisk du vill söka efter på nätet. Dra och släpp den i Googles sökfält.

Metod 2

4. Sök med nätbilder

Du kan också söka efter bilder som redan finns på nätet. I Google Chrome, högerklicka på bilden och välj Sök på Google efter bild. I andra webbläsare, välj Kopiera bildadress. Klicka på kameran i Googles bildsök, klistra in adressen och klicka på Sök med bild.

Metod 3