Den norska serien Skam har blivit en stor snackis även här i Sverige. Säsong 1, säsong 2 och säsong 3 kan du som bekant se på SVT Play. Dessutom är det klart att det blir en amerikansk version av Skam senare i år, tack vare producenten Simon Fuller.

Första klippet från inspelningen av säsong 4

Det är norska Dagbladet som har lyckats filma en del av inspelningen av nya säsongen av Skam. Tyvärr avslöjar inte filmen någonting om vem, eller vilka, som blir huvudperson i Skam säsong 4. Men kanske blir det Vilde (Ulrikke Falch) trots allt. Hon syns i klippet och gav hintar tidigare i år om att nya Skam-säsongen ska kretsa kring henne. 

Första klippet från nya säsongen av Skam.

När kommer Skam säsong 4?

Ännu är inget exakt datum satt, men från Norge meddelas "i vår". (Se trailer längre ner) Tyvärr hade norska NRK även dåliga nyheter för de svenska fansen: Skam säsong 4 kommer inte att sändas i Sverige.

Men istället för att lägga dig i duschen med kakor och vänta på att någon svensk aktör ska köpa rättigheterna, så finns det faktiskt knep du kan ta till för att se serien även om du inte befinner dig i Norge.

Se säsong 4 med vpn 

Många strömningstjänster använder något som kallas för geoblockering, vilket betyder att ett visst klipp på tjänsten begränsas till ett visst/vissa länder där du kan se det. Det är detta som norska NRK har gjort med Skam säsong 4.

Vad du behöver göra för att se säsong 4 av Skam är att helt enkelt byta land virtuellt. Det gör du enklast med en vpn-tjänst. Med en vpn-tjänst ställer du enkelt in vilket land du vill att det ska se ut som om du surfar ifrån, sedan kommer du åt många landsblockerade tjänster och streamad film.

Skam
Skam. Den norska serien Skam har blivit omåttligt populär även här i Sverige. NRK kommer dock blockera säsong 4 utanför Norge. Med vpn kan du överlista blockaden.

Förutom att kunna se serier som Skam trots att du inte befinner dig i Norge, så finns det andra fördelar med vpn. Du surfar mer anonymt och kan även komma åt SVT Play när du är på utlandsresan.

Det finns en uppsjö av vpn-tjänster att välja mellan. PC för Alla gjorde nyligen ett test av de största tjänsterna. Några av favoriterna som rekommenderas är Cyber ghost, Hotspot shield, NordVPN och PureVPN. Det finns även ett gäng gratistjänster.

Välj en tjänst som passar dig och se Skam säsong 4!

>> Läs hela testet av vpn-tjänster här.
>> Här hittar du gratis vpn-lösningar
>> Så funkar vpn och så ansluter du dig

Tills vidare: Här kan du sukta dig själv med att se Skam säsong 4 trailer:

Och för dig som är helt ny på Skam, eller vill känna dig lite nostalgisk - här är den första trailern för Skam: