Brukar du använda mobilkameran på vintersemestern eller hemmapromenaden? Varför inte göra något roligare med dina foton och filmer. Adobe Spark Video är grafikjättens gratistjänst för att skapa filmer, och att använda den är enkelt.

Du öppnar Spark via valfri webbläsare och väljer en mall. Sedan är det bara att ladda upp dina filmer och bilder. Du kan klippa, trimma, beskära och göra andra grundläggande redigeringar, och du väljer hur länge bilden eller filmen ska visas. Det går även att komplettera med speakerröst, text och illustrationer – och du väljer från ett bibliotek med fri bakgrundsmusik.

Resultatet kan du spara som en fil, men det smidigaste är att dela den via valfritt socialt nätverk. Du kan även skapa en länk som går att mejla eller använda på något annat sätt.

Tjänsten är gratis, men för att slippa ha en Spark-logga i slutet av filmen måste du betala.

Spark

Förutom Video ingår två andra tjänster i detta Adobe-paket. Du kan skapa grafik för sociala medier med Spark Post och enkla presentationssidor med Spark Page.

Har du Iphone eller Ipad kommer du åt tjänsterna som tre olika appar, men denna möjlighet saknas än så länge för Android.

Adobe Spark

Ladda ner till IOS