Oavsett om du siktar på att bli esport-proffs, eller bara dominera polarna i Overwatch så behehöver du ett ordentligt gaming-tangentbord. Det finns en uppsjö av olika varianter och vi har testat några av de hetaste från Razer, Roccat och andra tillverkare.

Ett tangentbord för gaming behöver ha snabb responstid och ska gärna vara ordentligt upplyst. Om du ska ha ett mekaniskt tangenbord för gaming, eller inte är en smaksak. Mekaniska tangentbord håller generellt högre kvalitet, men är också oftast betydligt dyrare.


claymore

Asus Rog Claymore – Flexibelt gaming-tangentbord i smidigt format

Asus släppte nyligen sitt nya tangentbord Asus Rog Claymore. Det är det första gaming-tangentbordet med rgb-belysning där den numeriska delen på tangentbordet är avtagbar. Tanken är att du själv ska kunna sätta fast delen på vardera sida om tangentbordet, beroende på hur du vill ha det. På så sätt får du tillgång till fler knappar och funktioner när du spelar, för att sedan flytta tillbaka den när du ska göra andra saker.

Hur fungerar detta då? Om du själv har programmerat några av tangenterna för att utföra specifika handlingar (keybinds) på höger sida om tangentbordet blir det mycket enklare att snabbt komma åt dessa när vi spelar. Asus Rog Claymore är enkelt att ta med sig då det har en sådan låg profil och det faktum att man kan plocka av den numeriska delen. Volymkontrollen på den numeriska delen fungerade däremot segt och vi tycker att det är ett onödigt tillägg som trycker upp priset på tangentbordet.

I övrigt känns Asus Rog Claymore väldigt robust och välbyggt. Tangenterna är dessutom nära inpå varandra vilket gör att det är enkelt att nå överallt. Vi når många tangenter utan att ens behöva röra på handen när vi spelar och det är svårt att trycka fel. Tangentbordet är även responsivt och dessutom bekvämt under längre sessioner.

Designen är däremot lite tråkig. Vi tycker att den är lite väl fyrkantig och simpel. De programmerbara rgb-ljusen lyfter dock upp helheten en del.

Vi tycker inte bara att Asus Rog Claymore är ett gaming-tangentbord, det fyller många fler funktioner än så. Tangentbordet fungerar utmärkt att spela på men även att jobba och plugga på, även om slagningarna blir lite högljudda. Om du letar efter ett gaming-tangentbord som kan fylla många funktioner är det här en stark rekommendation.

Tillverkare: Asus
Pris: 1 600 kronor

Betyg 8 av 10