Skydda dig mot Googles spionage

Webbgiganten Google har järnkoll på vad du sysslar med. Det här kan du göra för att dölja dina förehavanden.

Google samlar mycket uppgifter. Deras sekretesspolicy är omfattande och det är mycket information de sparar. Om du orkar kan du läsa den här. Det finns dock en del saker som du själv kan styra över.


Sekretesskontroll

1. Det du kan ändra hittar du genom att logga in på tjänsten, klicka på din bild uppe till höger och välja Mitt konto. Klicka på Personliga uppgifter och sekretess, så hittar du en guide som heter Sekretesskontroll. Den består av ett antal steg, där du kan ta bort eller lägga till olika alternativ. Gå igenom hela guiden och välj det som passar dig.
 


Annonsinställningar

2. Punkten Hantera annonsinställningar är viktig. Flytta reglaget vid Annonser baserade på dina intressen till Av för att hindra Googles senaste praxis att följa dig som identifierad individ på nätet.


Platstjänster

3. Titta också gärna på http://history.google.com. Du kan se hela din lagrade historik, dina sökningar och till och med kartor som visar var du varit om du använder en Android-telefon. Under Aktivitetsinställningar till vänster kan du ändra vad som ska lagras.

Apple gör för övrigt samma sak och du kan i din Iphone eller Ipad skydda dig mot detta genom att gå till Inställningar och välja Integritetsskydd. Stäng av Platstjänster.