Pc-försäljningen rasar och intresset för smarta mobiler skjuter i höjden. Det här gör att pc:ns dagar är räknade skrev PC för Allas chefredaktör Mikael Lindkvist i en krönika. Här får han både medhåll och mothugg av läsarna.

Pc:n lär knappast dö ut

Förståsigpåare har flera gånger spått den ena teknikens död och hittills alltid haft fel. Samma sak nu, pc:n kommer inte att dö ut på väldigt länge – om någonsin. Möjligen kommer den att förändras en hel del men dö ut? Knappast!
Kent


Om mobilen blir stulen står man där

Jag vill ha min pc kvar, det är lättare att lägga in ny hårdvara och uppdatera. Jag gillar inte att allt läggs i mobilen som kan bli stulen och tappad – och då står man där!
Allan


Jag använder bara min Ipad

Jag har gjort det mesta utanför mitt arbete som utvecklare på Ipad sedan tre år tillbaka. Kan faktiskt inte komma på något, mer än programmering och redigering av stora Word-dokument, där jag varit tvungen att använda pc. Jag skriver fortare på skärmtangentbordet än på ett fysiskt, det är bara en vanesak. 
Staffan


De äldre behåller sin pc

Pc:n kommer nog endast vara kvar för specifika ändamål som spel, film- och fotoredigering, mediacenter och så vidare. Inte så mycket som allround-verktyg – bortsett från äldre generationer som precis fattat hur man använder en pc…
Daniel


Pc:n kommer aldrig att dö

Fotoredigering med mer gör att pc:n aldrig kommer att dö. Vi människor dör ut innan den! 
Risto


Tunga spel funkar inte på mobilen

Det finns saker som man kan göra med en pc, men inte på en mobil... Bland annat spela tunga spel, strömma till Youtube när man spelar. Så länge som det görs spel till pc, så kommer det dröja ett bra tag innan den dör. 
Håkan


Inget annat duger för Excel

Pc i framtiden? Självklart! Inget annat duger för tunga rapporter i Excel, för hemsidesredigering samt för bildbehandling.
Ingegerd


Mobilen duger inte för programmering

Sicke trams! Skulle vilja se den programmerare som sitter och skriver sin kod med hjälp av mobilen.
Bo 


Vi behöver stora skärmar

Jag har hört det där förr – flera decennier faktiskt. Men om man som jag är pensionär och måste ta fram glasögonen varje gång man ska kolla den pyttelilla skärmen med den pyttelilla texten, då är det inget alternativ.
Jag tror visst att alltfler inte behöver en vanlig stationär dator, men jag tror behovet kommer att finnas kvar för vissa. Datorn behöver inte vara så stor, men behovet av stor skärm tror jag finns kvar.
Tomas


Hur bränner du cd med mobilen?

Kan tänka mig flera invändningar mot krönikan, men tills vidare räcker det kanske med en: kan en smartphone bränna eller kopiera en cd eller dvd-skiva?
Rickard


Miljardmarknad för pc-spel

Med tanke på att globala spelmarknaden för pc 2016 var 36 miljarder dollar, och att inget tyder på någon stagnering ännu på länge, så kommer pc:n definitivt inte att försvinna nånstans inom en nära framtid. 
Marcus


Den är död om sex år

Mer och mer kommer den stationära pc:n självklart försvinna. "Paddan" och mobilen tar över, och den bärbara pc likaså. Så om fem-sex år är den död.
John 


Mobilen kräver förstoringsglas

Ska man sitta där med förstoringsglas och glo och peka med en penna! Då slutar vi gamla med internet!
Sylvia 


Ställ inte mobilen mot pc:n

Jag har använt stationär pc sedan början av 80-talet. Vi hade små skärmar på den tiden. Men skärmarna blev större och större och större. Sedan kom mobiltelefonerna med små, små skärm, och på dem har man sedan försökt pressa in det mesta.

Så vi är på något sätt tillbaka vid den stationära datorns barndom med små skärmar. Glömt är tydligen nu hur underbart det var när de stora skärmarna kom…

Men man ska inte ställa smartphones och större datorer mot varandra. Det är fortfarande väldigt mycket man helst inte gör på en liten smartphone. Och så kommer det att förbli även i framtiden.
Ulf