Dovado väljer att sätta enkelheten i fokus med nya routern Pro AC SE för privatpersoner och små företag. Gränssnittet är helt på svenska, vilket företaget hoppas ska underlätta vid installation och konfiguration av enheten.

I övrigt är wifi-specifikationerna bekanta; 802.11ac, dubbla band om 2,4 respektive 5GHz och stöd för gästnätverk. Pro AC SE kan också användas för fjärrstyrning av smarta hemmet-prylar från mobila enheter.

Test: 13 maxade ac-routrar – Här är rätt val för ditt digitala hem

– Vi är både glada och stolta över att vara den första leverantören som presenterar en wifi-lösning som är anpassad för svenska användare. Vi har lagt tonvikten på en riktigt bra totallösning, och inte bara på teoretiska prestanda. Pro AC SE är den perfekta routern för den som förväntar sig en stabil, trygg och enkel internetuppkoppling utan att kompromissa med prestandan, säger Dovados försäljningschef Magnus Erlandsson i ett pressmeddelande.

Dovado har inlett ett samarbete med hemelektronikkedjan Kjell & Company, som i ett första skede blir exklusiv återförsäljare av den nya routern. Dovado Pro AC SE börjar säljas nu i veckan till ett cirkapris om 1 000 kronor.

Vi testade Dovado Pro AC förra året och gav den en 7:a i betyg.