Fråga

Jag har sålt en mobil begagnat och skickat iväg den till köparen. Han vill för säkerhets skull göra en fabriksåterställning, men när han startar den visas texten Verify your Google Account som han måste skriva in den tidigare ägarens e-post och lösenord. Det vill jag inte dela med mig av. Hur kan man lösa det här?

Mikael

Svar

Den här funktionen kallas för Factory Reset Protection och är till för att skydda ägaren om telefonen blir stulen. Smidigast skulle du ha löst problemet innan du skickade iväg telefonen. Som jag ser det har du nu bara två möjligheter.

  1. Ta tillbaka telefonen och återställ den enligt instruktioner på 
    den här sidan.
  2. Lita på köparen en liten stund och ge honom dina inloggningsuppgifter. Så fort återställningen är klar, byt ditt Google-lösenord. Se till att ha telefonkontakt under tiden.

 Anders Reuterswärd, PC för Alla