Surface vs Ipad

Iphone, Ipad och Mac – ja till och med Apples kundtjänst – brukar få högst betyg i olika kundundersökningar. Oavsett vad journalister tycker brukar användarna själva vara mest nöjda med Apples produkter, och det är något Tim Cook och andra Apple-chefer brukar påpeka.

Därför svider det kanske rejält idag när läser resultatet i JD Powers nya undersökning som mäter hur nöjda användare av olika plattor är. Ipad får nämligen inte högst betyg.

JD Powers nya lista toppas istället av Microsoft Surface, vars kunder gav den ett sammanfattat betyg på 855 av 1 000. Ipad fick 849.

Den nya undersökningen gjordes bland amerikanska kunder och en enkät riktad till 2 238 användare som haft sin platta i högst ett år. Den genomfördes mellan oktober och december 2016 och mätte områdena prestanda, användarvänlighet, funktioner, design och pris.

Resultaten visade också att Surface-kunder i genomsnitt är yngre än Ipad-kunder, oftare tidiga brukare av ny teknik, och verkar gilla att vara först i vänkretsen med en Surface.