Dejtingappen Tinder har blivit en jättesuccé runt om i världen. Upplägget är enkelt. Du installerar appen på din smartphone och loggar in med hjälp av ditt Facebook-konto. Välj vad du är intresserade av utifrån kön och ålder, och när någon uppfyller dina krav får du se personens bild och presentation. Du får även se om ni har gemensamma intressen och Facebook-vänner. Utifrån denna information kan du svepa vänster, vilket betyder att du inte är intresserad. Om du gör detta så försvinner personen för alltid ur ditt Tinder-flöde. Är du däremot intresserad sveper du höger, och om den andra personen gör samma sak med dig får ni ett meddelande om detta – och kan ta kontakt.

Enligt Tinders uppgifter tittar användarna på 1,6 miljarder profiler varje dag, vilket leder till 26 miljoner matchningar.

Hittills har det här bara skett via mobiltelefon och surfplatta, men nyligen lanserades Tinder även för datorer. Nu kan du alltså även dejta via den vanliga webbläsaren. En stor fördel är förstås att du slipper krångla med mobilens minimala tangentbord. Skriv i stället bekvämt med din vanliga dator.