HP har visat upp nya modeller av Spectre x2, en hybriddator som i första hand är tänkt att utmana Microsofts gamla trotjänare Surface Pro 4.

På insidan av HP Spectre x2 återfinns energisnåla Kaby Lake-processorer och Iris Plus-grafik från Intel. Mängden arbetsminne är 8 eller 16 gigabyte (lpddr3) och vad gäller lagringsutrymmet får du en ssd-enhet på mellan 128 gigabyte och en terabyte.

Test av nya HP Spectre X360: Mäktig och flippbar 4k-laptop med penna

Vad gäller skärmen erbjuds 12,3 tum i formatet 3:2 och upplösningen 3000x2000. Panelen är av typen ips, vilket ska borga för att kunderna blir nöjda. När det kommer till pekpennan har Wacom bytts ut mot N-trig, alltså samma typ som används i Surface Pen. 

HP Spectre x2

Dessutom erbjuds en kamera på framsidan som kan användas med Windows Hello och nya högtalare som är placerade på framkanten i stället för på sidan som i föregångaren. Batteriet är på 41 watt och ska erbjuda en batteritid på sju timmar vid videotittande.

De nya modellerna av HP Spectre X2 ska börja säljas i juni. Prislappen ligger på 999 dollar och uppåt, beroende på konfiguration. Vad de svenska priserna hamnar på får vi lov att återkomma till.