Alienware har sedan länge varit en känd tillverkare av högpresterande och dyra speldatorer men företaget har, kanske något oväntat, aldrig tidigare haft några riktiga Alienware-tillbehör. Fram tills nu det vill säga. Företaget presenterar nu sina fyra första ordentliga tangentbord och möss, AW558 Advanced, AW568 Advanced, AW768 Pro och AW598 Elite.

Missa inte: Apple släpper ett trådlöst numerisk tangentbord

Samtliga fyra produkter kommer med design liknande den som präglat Alienwares tidigare datorer; komplett med led-ljus och skarpa kanter. Mössen är prissatta till 50 dollar för AW 557 Advanced respektive 90 dollar för AW598 Elite - i svenskt pris pratar vi förmodligen om omkring 500 och 900 kronor. Mössen har likadana specifikationer så när som på att den dyrare varianten kommer med utbytbart grepp, justerbar höjd, och en maximal dpi på fem snarare än tre.

Tangentborden ligger på 90 dollar för AW568 Advanced och 120 för AW768 Pro, kommer med RGB-ljussättning och använder sig av Kaihau/Kailh Brown-tangenter snarare än industristandarden Cherry MX.

Samtliga produkter finns ute nu men är i skrivande stund ännu inte listade på Alienwares svenska hemsida.

Senaste gången Alienware försökte sig på att göra datortillbehör var under en kort period 2010, då de släppte det snabbt bortglömda tangentbordet Tactx. Det återstår att se om det här försöket kommer gå bättre.

AW558 Advanced
Foto: Alienware
AW598 Elite
Foto: Alienware
AW568 Advanced
Foto: Alienware
AW768 Pro
Foto: Alienware