För varje person du värvar till tjänsten sms.se får du nya krediter som du kan använda för att skicka egna sms-meddelanden från din dator till mobiltelefoner. Under fredagen har dock en av tjänstens medlemmar satt i system att skicka ut obeställda massmejl, spam, i förhoppningen att fylla på sitt eget kreditkonto. Ett tilltag som visat sig minst sagt impopulärt.

När PC för Alla kontaktar sms.se är vi inte de första att höra av oss.
- Vi har fått in flera klagomål under dagen rörande just den här användaren och har för någon timme sedan stängt av kundens konto. Han har missbrukat tjänsten och vi söker just nu kunden, säger Mikael Robertsson som är vd på sms.se.

PC för Alla: Det finns alltså ingen anledning för mig att tro att min e-postadress hamnat på någon spamlista på grund av medlemsskap hos er?
- Nej absolut inte. Det här rör sig om en enskild användare som missbrukat tjänsten.

Skicka gratis sms
Sms.se startade sommaren 2006 och fungerar så att registrerade medlemmar kan skicka tre gratis sms-meddelanden till mobiltelefoner per dag. Vill du skicka fler än så kan du fylla på ditt konto genom att värva fler medlemmar, betala in pengar eller genom att delta i exempelvis tävlingar som anordnas av sajten.