Gillade du Diablo? Då är chansen stor att du även kommer att gilla Titan Quest. För precis som Blizzards klassiker är detta ett rollspel där action står i fokus. Visserligen finns inslag av traditionella rollspelsmoment, som att välja vilken klass du vill tillhöra, och en ständig kamp för att stiga i graderna till nästa nivå, men spelet består nästan uteslutande av strider.

Detta ständiga klickande för att slåss mot mängder av fiender till höger och vänster är spelets styrka om du vill ha ett snabbt och lättuggat rollspelshackande, men är samtidigt dess stora svaghet. För hur kul det än är att kastas rätt in i handlingens centrum direkt, blir det förr eller senare enformigt. De fiender och monster som anfaller dig må variera i utseende, storlek och antal, men sättet att slåss mot dem förblir detsamma.

Mycket spel för pengarna
Titan Quest utspelar sig under antiken, med allt vad det innebär av mytologi och mytiska monster. Det finns ett slags handling i spelet, där Zeus och fängslade titaner spelar en viss roll, men den är tämligen oväsentlig. Det är striderna som är det viktiga i Titan Quest.

Ändå behåller den mycket polerade och vackra ytan greppet om dig spelet igenom. För snyggt är det och halva nöjet med spelet är att sitta och njuta av de läckra och varierade miljöerna du rör dig i.

På plussidan finns även spelets storlek. Att det räcker länge. Det kommer att dröja åtskilliga veckor av intensivt spelande innan du tar dig i mål. Om du inte somnar först, vill säga.

Titan Quest
Kategori: Rollspel.
Utvecklare: Ironlore.
Utgivare: THQ.
Kontakt: Exempelvis Gameshop, 08-730 08 00, www.gameshop.se
Systemkrav: Windows XP/2000, Pentium 4 1,8 GHz, 512 MB ram, 3d-kort med 64 MB ram, dvd-läsare.
3d-stöd: Ja, 3d-kort krävs.
Flerspelarläge: Ja.
Språk: Engelska.
Åldersrekommendation: 12 år.
Cirkapris: 400 kronor.
Läs mer: www.titanquestgame.com
+ Snygga miljöer, mycket spel för pengarna.
- Enformigt, inte mycket riktigt rollspel.
Betyg: 7