Mest läst just nu

PC för Alla

laddaner jul
Här är 10 gratis program som förgyller helgerna

Meny

Bästa verktygen för det lilla nätverket

- TechWorld:

På ett mindre företag med ett lokalt nätverk är det inte alltid säkert att det finns it-personal med nödvändiga specialistkunskaper. På din egen arbetsplats är det kanske just du som mer eller mindre ofrivilligt har utsetts till nätverksadministratör, och då behöver du säkerligen också lite hjälp. Vi har letat fram tio olika verktyg, varav de flesta är gratis, som underlättar administrationen av ett nätverk.
Allmänna nätverksverktyg


 Network Magic Essentials
Alla som har ett nätverk av enklare slag kan ha nytta av Cisco Systems paket Network Magic Essentials som innehåller flera användbara verktyg för dig som inte har så mycket erfarenhet av nätverk. I paketet finns en nätverkskarta som visar alla enheter i nätverket samt viktig information om dessa så som ip-adress, hård- och mjukvarukonfiguration. Du får också med hjälpverktyg som bland annat lagar anslutningar som inte fungerar.


 Network Magic Pro
Du som administrerar ett något mer avancerat nätverk kan istället testa Network Magic Pro. Utöver de funktioner som ingår i Network Magic Essentials har det stöd för fler nätverksenheter samt verktyg som kontrollerar åtkomsten till internet. Pro-versionen inkluderar även några smarta säkerhetsverktyg och en rapportfunktion som listar hur mycket bandbredd olika datorer har förbrukat.


 Spiceworks IT Desktop
Här är ytterligare ett gratis allt-i-ett-verktyg för nätverket. Spiceworks IT Desktop är webbläsarbaserat och erbjuder massor med detaljer om alla enheter i ditt nätverk så som tillgängligt utrymme, totalt diskutrymme, vilka antivirusprogram som används och till och med eventuella anslutningsfel för servrar. IT Desktop är svårare att använda än Network Magic-programmen, men de avancerade funktionerna gör att det är bättre anpassat för företaget. Det kan för övrigt även lista alla mjukvaror på alla datorer, och programmet har också ett kösystem som hjälper it-personalen att hantera supportärenden.


 Network Scanner
Network Scanner från LizardSystems är ett av de bästa verktygen för att snabbt och enkelt samla in information om alla enheter på nätverket. Det är gratis för privatpersoner och kostar cirka 260 kronor för företag. Verktyget skannar ditt nätverk och ger dig sedan alla detaljer inklusive ip-adresser. Det är särskilt användbart om du oroar dig över säkerheten, då det ger dig en varning i de fall en dator kan kommas åt utifrån. Programmet listar också publika mappar så att du snabbt kan identifiera säkerhetshål och täppa till dem.


 Netbrute Scanner

Raw Logic Softwares Netbrute Scanner (gratis) är ett extremt användbart verktyg för dig som vill testa säkerheten i nätverket. Det skannar alla datorer och letar efter säkerhetshål så som öppna tcp-portar, mjukvara som erbjuder server- och ftp-funktioner samt delade mappar och resurser. Baserat på vad som hittas kan du välja att konfigurera om varje dator. Även om Netbrute Scanner inte har officiellt stöd för Windows 7 så fungerar det ändå bra på det operativsystemet.

Gratis nyhetsbrev - Få TechWorlds nyheter i din epost varje vecka.Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Missa inte!

- M3:

Panel

Årets bästa: Trenderna och prylarna som gjort störst intryck

Sajter & appar

- PC för Alla:

Facebook släpper ny app för dekaler

Facebook släpper ny app för dekaler


Andra läser just nu

- PC för Alla:

Facebook släpper ny app för dekaler

Facebook släpper ny app för dekaler


- M3:

BMW I8: Sportig laddhybrid med massor av nytänk


- PC för Alla:

Sony: The Interview kommer att släppas

Sony: The Interview kommer att släppas


- PC för Alla:

laddaner jul

Här är 10 gratis program som förgyller helgerna


- PC för Alla:

Pocket och Instapaper: Spara läsningen till senare

Dagens app: Här sparar du din läsning till senare


Nyheter och tips från Teknik & Trender.

Senaste jobben


- PC för Alla Extreme:

HP släpper ElitePad 900
- en surfplatta för företag

Fler nyheter


Temasidor

Dygnets mest lästa

1. Logitech Alert 750e - övervakningskamera med enkel uppkoppling

Heta program just nu

5minuter.se

Testa gratis: Filmerna som lär dig mer om programmen i din dator
Prenumerera på nyheter

Missa inte PC för Allas
smarta nyhetsbrev
Läs mer om nyhetsbreven här!
  PFA Express
  Veckans surftips
  Extreme
  Veckans köptips


PC för Alla-nätverket
Detta är PC för Alla  | Vi gör PC för Alla  | Kontakta oss  | Rättelser  | Kundservice  | Annonsera  | Press

Har du synpunkter på sajten? Kontakta sajtansvarig: Andreas Thors | Kontakta PC för Alla | Om cookies, personuppgifter & copyright
Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996-2012 International Data Group