SÅ KOMMER DU IGÅNG MED DEN INBYGGDA KALENDERN

Den integrerade kalendern i Outlook 2010 förtjänar helt klart lite extra uppmärksamhet eftersom den kan strukturera upp din vardag på ett smart sätt. Den visas i miniformat ute i högerpanelen där det också finns en kort lista över kommande aktiviteter, och genom att klicka på någon av dagarna får du fram kalendern i en helskärms­vy. Notera att den har ett helt eget verktygsfält längst upp som precis som fältet för e-post kan anpassas efter eget huvud.

För att få en bra överblick över hela månaden trycker du på ­ikonen Månad under fliken Start, och nya aktiviteter lägger du till genom att markera en dag och trycka på Ny avtalad tid under samma flik. Innan du sparar och stänger en aktivitet får du inte glömma att ange hur lång tid i förväg som du vill bli påmind. Den förinställda tiden på 15 ­minuter funkar inte riktigt i alla sammanhang.


Månadskoll. Du kan välja vy så att du ser en hel månad, vecka eller bara en dag. Och vill du dela med dig av dina planer till andra är det enkelt!

Något som är riktigt bra är att kalendern går att dela ut till andra personer, och verktygen för det hittar du på den högra sidan av fliken Start. Det går till exempel att skicka den med e-post och att publicera den på nätet. Det sistnämnda kräver att du har ett ­Windows Live-konto. När du har arbetat klart med kalendern klickar du på e-postikonen i vänster­panelen för att komma tillbaka till Outlooks vanliga mejlgränssnitt.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Outlook 2010.
Tid: 45 minuter.

Det här behöver du:

  • Office 2010 med Outlook 2010.

Det här lär du dig:

  • Justera funktionspanelerna.
  • Lägga till funktioner i verktygsfältet.
  • Rensa och ignorera mejlkonversationer.
  • Bli mer effektiv med snabbsteg.
  • Snabbokning av möten.
  • Använda kalendern.
  • Pynta dina mejl.
  • Säkerhetskopiera.

Del 1: Word 2010
Lär dig snygga till dina ­dokument med de nya formateringseffekterna. Vi går igenom Smartart och enkel bildredigering direkt i Word 2010. (Du hittar länk till skolan längst ned i artikeln.)

Del 2: Excel 2010
Du får veta hur du förgyller din månadsbudget med snygga diagram. Resultatet är att du får bättre översikt över din ekonomi. (Den här skolan.)

Del 3: Powerpoint 2010
Så gör du för att bädda in videoklipp och redigera dessa direkt i Powerpoint. Vi visar även hur du kan komprimera klipp som tar för stor plats.

Del 4: Outlook 2010
I Outlook 2010 är det enklare än någonsin att hantera stora mängder e-post. I den här delen går vi igenom hur du utnyttjar detta på bästa sätt. (Den här skolan.)

Del 5: Onenote 2010
Lär dig länka anteckningar som kopplar ihop Onenote med Internet Explorer. Vi tar också upp nyttan med webbversionen av Onenote. (Publiceras inom kort på pcforalla.se)