Inledning


Att byta ut den vanliga processorkylaren mot vattenkylning är inte allt för svårt med dagens enkla paket. Vi skall här se närmare på ett av de kraftfullaste på marknaden och jämföra med en vanlig kylare som kostar ungefär lika mycket.

Ett vattenkylningssystem brukar bestå av flera viktiga komponenter så som pump, slangar, vattentank och radiator. Endast en bråkdel av konsumenterna bygger ihop sin egen lösning (vilket kan ge mycket effektiva lösningar). Tillverkarna har därför börjat med egna enklare slutna vattenkylningspaket (utan vattentank) där man inte behöver göra något annat än några få installationsmoment. Ett problem med dessa system är att kylningen av radiatorn måste vara tillräckligt bra för att det hela skall fungera för annars pumpas varmt vatten tillbaka mot processorn. Corsair H100 har en 240mm-radiator vilket är bättre än de flesta modeller på marknaden.

I testet jämför vi vattenkylningspaketet mot Phanteks PH-TC14PE som är en av de bästa luftkylarna på marknaden.

Fakta

Corsair H100


Tillverkare: Corsair
Cirkapris: 900 kr
Butiker som har produkten - Länk
Radiator: 240 mm
Fläkt: Två 120 x 120 x 25 mm
Passar till följande system: Intel Sockel 775, 1155/1156, 1366 och AMD AM2, AM2+, AM3.

Fördelar

  • Mycket bra kylning
  • Lätt att installera

Nackdelar

  • Radiatorn får inte plats i alla datorlådor (vi kunde till exempel inte använda alla skruvar till radiatorn med våra komponenter)

Betyg

Kylning/ljudnivå: 39 av 40
Prisvärdhet: 26 av 40
Montering: 15 av 20

Totalt 80 av 100