Samsung Galaxy S5 är fullspäckad med nya funktioner och finesser. Många av dem är rent ögongodis, men vissa av dem gör Galaxy S5 till en av de bästa telefonerna på marknaden. Här de fem största skälen till varför vi älskar Galaxy S5.

samsung Galaxy S5
5. Suverän kamera

Kameran som har en upplösning på hela 16 megapixel är en av de bästa vi sett på en smartphone. Förutom upplösningen klarar den även av svåra ljusförhållanden och en snabb autofokus. Den kan dessutom spela in video i full hd-kvalitet.

4. Vattensäker

En av de största skillnaderna mellan Galaxy S5 och de närmaste konkurrenterna är den nya vattensäkerheten. Börjar det regna behöver du inte oroa dig för att skada telefonen och tappar du den i akvariet klarar den sig i upp till en meters djup i 30 minuter.

3. Kraftfull

Den nya Snapdragon 801-processorn erbjuder bra med hästkrafter som till och med får Samsungs Touchwiz-skal att flyta på riktigt smidigt. Även de mest krävande apparna körs snabbt och smidigt.

2. Batterisparfunktioner

En av de största styrkorna med Galaxy S5 märker vi när vi slår på den nya batterisparfunktionen, Ultra Power Saving mode. Funktioner som inte krävs slås automatiskt av och ger en batteritid som påminner om vår gamla Nokiatelefon. Med den nya batterisparfunktionen påslagen erbjuder Galaxy S5 en passningstid på upp till tolv dagar.

1. Bästa bildskärmen på en smartphone

Bildskärmar på mobiltelefoner blir inte så mycket bättre än den nya HD super amoled-skärmen som sitter i Galaxy S5. Med tanke på att bildskärmen är den komponent vi använder mest är det här den största styrkan med Galaxy S5. Vi har inte sett någon bildskärm på en smartphone som erbjuder en lika trevlig upplevelse.

IDG News