De flesta tillverkare av routrar och accesspunkter för trådlösa nätverk har under en längre tid sålt produkter som baserats på en förhandsversion av den mycket snabba trådlösa standarden 802.11n. Men både tidningar och andra media har varnat för att köpa produkter som inte bygger på en färdig standard. De kan helt enkelt sluta att fungera om tillverkarna bestämmer sig för att ändra i produktspecifikationerna.

Efter det att standardiseringsgruppen för 802.11n i förra veckan kom överens om att godkänna ett gemensamt utkast, draft 2, av 802.11n vill D-Link nu göra det ännu tydligare för dig som konsument: du kan vara trygg i ditt köp. För att visa detta inför företaget hela 11 års garanti på sina produkter i kategorin Wireless N.

– Vi vill visa marknaden att vi tror väldigt mycket på de här produkterna. Garantin omfattar alla våra Wireless N-produkter som finns i dag och också de som kommer framöver, säger Stefan Nilsson, marknadschef på D-Link i Norden.

Den utökade garantin från 2 till 11 år gäller själva routern. Strömadaptern omfattas dock inte av den ovanligt frikostiga garanittiden. Nästa generations nätverksstandard 802.11n förväntas vara färdig under hösten 2008.