11-årige Kenneths föräldrar hade tagit datorn till datorkedjan PC World (ej att förväxla med PC för Allas amerikanska systertidning med samma namn) i den skotska staden Dundee för att reparera ett fel som uppstått. När hans pappa, Kenny Morris, kom för att hämta den lagade laptopen fick han höra att en ny hårddisk hade installerats.

Men när familjen skulle använda den reparerade datorn fick de en chock.

– Min son satt vid laptopen dagen efteråt och det var porrbilder på djur och kvinnor som dök upp på skärmen. Det är sjukt. Det här är allvarliga saker, och vi snackar om en kille på 11 år, säger Kenny Morris, till den lokala tidningen Courier i Dundee.

Enligt den uppretade pappan har butiken erkänt att en begagnad hårddisk installerats på pojkens dator, något som butiken senare förnekar. PC World säger att de ännu inte fått tillgång till laptopen för att vidare undersöka vad som gått snett.

– Det här är en mycket viktig fråga, säger Hamish Thomson, talesperson för datorkedjan, som lovar att de kommer att ”vidta adekvata åtgärder”, om deras undersökning visar att det här är deras fel.

Hamish Thomson säger också att det inte är ovanligt att man använder sig av begagnade hårdiskar i reparationer, men att det i detta fall skulle ha använts en ny hårddisk.

Har du fått porr i datorn när den varit på lagning?
Det är inte längre tillåtet att rösta.