Om du inte tycker att dagens utbud av tv-kanaler är tillräckligt kan nog den kommande satellit-tv-mottagaren och hårddiskinspelaren Lynbox bli en god kamrat i vardagsrummet. Boxen, som fortfarande är under utveckling, använder sig nämligen av Lyngsat.com, världens största sajt för information om tv-utsändningar, för att automatiskt hitta kanaler åt dig. Lyngsat.com listar i dag ungefär 18 000 kanaler från hela världen.

- Det innebär dock inte att du kan se 18 000 kanaler. Realistiskt i dag är att du får in mellan 2000-4000 kanaler
säger Christian Lyngemark på Lyngsat Network.

För att kunna använda sig av Lyngbox krävs att du har en motordriven parabolantenn. Och redan i dag går det självklart att manuellt ställa in din parabolantenn att ta emot kanalerna, men vad som gör Lyngbox unik är att boxen, via kopplingen till nätet och tjänsten Lyngsat.com, automatiskt sköter detta åt dig.

- Vi ser två huvudsakliga målgrupper för den här produkten. Den ena är alla de människor som använder Lyngsat.com i dag. Det finns en stor kundgrupp i Europa och Asien. Den andra målgruppen är alla de som i dag behöver en bra mediecentral för att få in tv, förklarar Bengt Jönsson som är vd på Lyngbox Media.

Välutrustad
Den exklusiva satellitmottagaren utvecklas av det svenska företag Lynbox Media i samarbete med bland annat den Europeiska rymdorganisationen ESA.

Utöver att boxen uppdateras automatiskt via Lyngsat.com innehåller den också en 160 GB hårddisk för inspelning, har stöd för hög upplösning (både 720p och 1080i), dubbla kortplatser för betal-tv (common interface, som bland annat stöds av Boxer), dubbla tv-mottagare (för både satellit- och marksänd digital-tv) och en extra expansionsplats för ytterligare mottagare. I övrigt hittar du också en hdmi-kontakt, 4 usb 2-anslutningar, s/pdif och stereoutgång.

Som synes är Lyngbox en välmatad pjäs, och den kommer att kosta en del också. 
- Vi räknar med att den kommer att kosta cirka 6 000 kronor till kund ute i butik när den lanseras under hösten, säger Bengt Jönsson.