Artikeln är skriven av en av PC för Allas läsare. Fakta och åsikter som presenteras i artikeln är skribentens egna, och är inte redaktionellt granskade av PC för Alla.


ASUS support organisation skickade en ersättningsdator från sin verkstad i OUDE MEER i Holland den 5 april, till en kund i Boden.

ASUS använder Fedex som "Carrier" för sina leveranser och det brukar fungera ganska bra men så är inte fallet den här gången. Efter att ha haft problem med en Asus A6B en tid så bestämmer sig kunden för att utnyttja de förmånliga garantier som Asus lämnar på sina produkter och Notebooken skickas till Holland för att repareras.

Efter två veckor är datorn åter hos kunden med en utbytt DVD/CD-RW men fungerar fortfarande inte. A6:an skickas åter till Holland för att repareras och återkommer efter två veckor, man har ännu en gång bytt DVD/CD-RW men felet kvarstår. Det finns dock en liten notis på service protokoller "..might be a MB problem."

Datorn skickas en tredje gång (mitten av mars) till Holland och man konsterar denna gång att det är något fel på moderkortet och att det ej går att reparera. Beslut fattas att varan skall ersättas med en annan likvärdig och efter samråd med kunden så skickas en Asus A6R från Holland 070405.

Den datorn är spårlöst försvunnen och varken Asus eller FEDEX har någon aning om var försändelsen tagit vägen, detta avancerad "tracking" teknik till trots. Kunden är nu inne på sin, totalt, åttonde vecka utan bärbar dator vilket upplevs som besvärande då denne driver ett företag med datorn som arbetsredskap.

Kunden har i detta läget varit i kontakt med Asus vid ett flertal tillfällen för att få någon form av besked om ersättning eller ny dator levererad men där uppger man att man inget kan göra innan Fedex bekräftat att leveransen är försvunnen. Ingen dator, inget jobb, ingen inkomst, konstaterar den "rättslöse" kunden.

Fotnot:
Efter att artikeln skrevs har läsaren kompenserats, och fått en ny dator som ersättning.