Panda Labs varnar för en ny mask som sprids under täckmanteln att den visar en Youtube-video. Företaget har döpt det nya hotet till Speadbanker.A, och får masken tillträde till din dator försöker den bland annat stjäla uppgifter om lösenord till dina bankkonton och spel som Age of Mythology, GTA och Unreal Tournament.

– Elak kod blir mer och mer sofistikerad. I det här fallet kombineras en masks spridningsmöjligheter med en trojans möjligheter att stjäla lösenord. På det här sättet försöker cyberbrottslingarna att få ut maximal profit ur varje infektion, säger Luis Corrons som är teknisk chef på Panda Labs.

Spreadbanker A sprider sig genom att du klickar på en infekterad körbar fil. Spreadbanker öppnar då din webbläsare och startar en tecknad Youtube-video. När videon startas installeras samtidigt den skadliga koden i bakgrunden på din dator. När du väl har infekterats kopierar den elaka koden sig till bland annat foldrar som används av populära peer to peer-program med namn som ”sexogratis” och ”crackwindowsvista”.

Spreadbanker modifierar också Windows så kallade hosts-fil så att flera säkerhetsföretags webbsajter blockeras. Den ser också till att stänga ned processer som tillhör flera antivirusprogram och brandväggar.

Läs mer om Spreadbanker A hos Panda Software. Informationen hittar du här!