Den kommande och sista boken i den omåttligt populära serien om Harry Potter släpps nu på lördag. Säkerhetspådraget för de senaste böckerna har varit stort, men det är inget i jämförelse mot de åtgärder bokförlaget Bloomsbury vidtagit för att se till att handlingen i den sista boken, Harry Potter och Dödsrelikerna, hålls hemlig.

Hela 135 miljoner kronor har spenderats, rapporterar The Sunday Telegraph, på olika säkerhetsarrangemang. De lager där boken förvaras bevakas dygnet runt av vakter med vakthundar. Anställda på tryckerier i England har hotats med sparken om de avslöjar några detaljer och i Tyskland förbjöds mobiltelefoner och arbetet fick utföras i mörka lokaler så att det inte skulle gå att läsa boken.

Trots alla dessa åtgärder verkar det nu som att boken läckt ut på nätet. På bittorrenttrackern The Pirate Bay går det att ladda ner en fil av vad som påstås vara en inskannad version av boken. Enligt kommentarerna till filen verkar dock kvalitén på materialet vara ytterst dålig. För den som vill göra det enkelt för sig finns det till och med sidor på nätet som visar utvalda sidor från boken där det avslöjas vilka av huvudkaraktärerna som dör i boken.