Hackarna har hittills inte lyckats knäcka Iphone men nu hävdar en grupp säkerhetsexperter på företaget Independent Security Evaluators, ISE, att de har lokaliserats det första stora säkerhetshålet i Apples hajpade mobiltelefon.

För att komma åt användarnas privata information krävs att angriparen på något sätt lyckas ladda ned skadlig kod till telefonen. För att lyckas med detta, skriver IDG News Service i dag, krävs att användaren besöker en webbsida som preparerats med koden. Detta görs exempelvis genom att skicka ett mejl eller ett sms innehållandes en länk till den smittade webbsidan som telefonägaren klickar på.

På grund av säkerhetshålet kan angriparen sedan köra koden på telefonen och på så sätt utvinna sms-historik, samtalshistorik, adressbok och röstinspelningar från luren. Information som också kan skickas från telefonen tillbaka till hackaren.

Exakt hur säkerhetshålet fungerar har man inte avslöjat ännu men meddelar att en fullständig beskrivning kommer att presenteras på den kommande säkerhetskonferensen Black Hat 2007 i Las Vegas den 2 augusti.

En video som visar säkerhetsbristen finns upplagd på Security Evaluators webbsida som du hittar här!