Microsoft har på senare tid stött på en hel del problem med sin spelkonsol Xbox 360. Tidigare har många användare klagat på att deras konsoler stänger av sig själva, och Microsoft har även blivit stämda för att dvd-spelaren ska ha repat skivor. Och som om det inte vore nog, har två nya problem påträffats.

Det ena rör en trådlös ratt som enligt flera användare ska ha blivit överhettad och börjat ryka när den var kopplad till ett strömuttag. Som en tillfällig lösning rekommenderar Microsoft att man istället använder batterier för att driva ratten.

Det andra problemet rör en usb-adapter, som låter spelare använda konsolens trådlösa handenhet med en vanlig pc. På flera forum rapporterar användare om konflikter med andra trådlösa produkter från tillverkare som Logitech och Wacom, eller att adaptern inte vill fungera över huvudtaget.

Alla problem med Xbox 360 har orsakat en hel del huvudbry för Microsoft och nyligen bestämde sig företaget för att förlänga garantin från ett till tre år, viket kommer att innebär flera miljarder i extra kostnader. Denna förlängda garanti gäller dock inte i alla fall, utan bara när konsolen börjar blinka rött för hårdvarufel. Alla dessa problem tycks påverka försäljningen negativt, som enligt Microsoft gått ned med hela 60 procent de senaste månaderna.

Källa: Informationweek.